30 nov

Kunnen jullie programmeren?  Weten jullie ook iets over hacken? En hoe je nepnieuws kunt herkennen? De groepen 7/8 van de Burgemeester de Vlugtschool wel!  De afgelopen twee weken hebben de groepen 7/8 meegedaan aan de Week van de Mediawijsheid. Wij hebben veel geleerd over hacken, phishing en nog veel meer. We vonden het leuk en gezellig en ze hebben er veel van genoten. In dit stukje willen we jullie daar iets meer over vertellen.

De Week van de Mediawijsheid is een initiatief om aandacht te vragen voor hetbelang van mediawijsheid voor kinderen, ouders, leerkrachten en professionals.De campagneweek wordt elk jaar georganiseerd en is met name zichtbaar inbasisscholen en lokale bibliotheken. Dit jaar vond alweer de negende editie plaats.                       

Seriousgame MediaMasters

MediaMasters is een serious game over mediawijsheid, speciaal voor groep 7 en 8. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van (digitale) media. Zowel in de klas als thuis gaan leerlingen aan de slag met onderwerpen als sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag.              

 Ondanks dat het spel vastliep hebben de kinderen van de Burgemeester de Vlugtschool toch hun best gedaan om de finale te spelen. Nu afwachten in de hoop dat we in de top 10 terecht komen!

Ismail en Mohamed (8b)