29 jun

‘Museum hier!’ ‘Gratis entree.’ ‘Museum 16 juni 10.30 voor alle kinderen en meesters en juffen!’ In de gangen en op de ramen hangen posters. In de klassen liggen uitnodigingen. Ook de mailbox van ouders zit vol. Er is een museum in de school!

De voorschool en alle kleuters maken met de ouders kunst in de klas. Deze kunst is te zien in ons museum. Er hangen Mona Lisa’s, luchtballonnen, schilderijen, spinnen, klei werkjes en mozaïek op tegels! De teamkamer van de juffen en meesters is nu wel heel speciaal.

Met mama’s en papa’s de kunstenaars gaan tijdens de inloop kijken in het museum. Op vrijdag is de hele school uitgenodigd. Op vrijdagmiddag is er opeens een lege muur in het museum… Er hangt een bord dat zegt dat alle Mona Lisa’s voor €50.000,- zijn verkocht. ‘Zijn de Mona Lisa’s echt verkocht???’ vraagt een bezoeker van het museum. Nee, de kinderen krijgen de kunst mee naar huis. Nu zijn er thuis ook musea!

De kunstfotograaf is Öykü uit groep 8B