16 okt

Ik loop naar de dependance. Alle kleuters zitten in hetzelfde lokaal. Ik kan de juffen niet zien door alle heksenhoeden! Wat is hier aan de hand? Alle tafels zijn in een lange rij geschoven en de kinderen zitten ernaast op de stoel of grond. Het lijkt wel een catwalk… Alle kinderen zijn verkleed. Ik zie een spiderman, een enge griezel maar ook Elza met bruine haren. Wauw. En dan zie ik opeens ook de juffen, ze zijn verkleed als heks.

Het gaat beginnen. De muziek start en het eerste kind, verkleed als vlinder, gaat via de trap van stoelen op de tafel staan. Mag dit wel??? Ze loopt naar voren en dan stopt ze. Er wordt gedraaid en ze loopt terug. Deze vlinder lijkt wel een echt model!

Alle kinderen mogen op de tafels lopen. Iedereen klapt voor elkaar en er wordt gedanst op de muziek. Zelfs de juffen laten zien hoe ze verkleed zijn terwijl ze over de tafels lopen. Dan is de modeshow klaar.

De juffen maken groene ranja, het lijken net echte heksendrankjes. Een kleine heks helpt met het uitdelen van rood, groen en oranje gekleurde snoepjes. Deze speciale heksensnoepjes mag iedereen eten. Opeens zie ik een handje op tafel. Dit handje gaat naar een snoepje. Helaas krijgt iedereen maar één snoepje. Wat over is, gaat in de pan van de heks voor lekkere heksensoep.

Wist je dat dit de afsluiting is van de kinderboekenweek? We griezelen wel nog even door hoor… de spinnen en spoken hangen nog in de klas. Kom je eens kijken? BOEEE!