11 nov

Al maanden lang is het in het nieuws: vluchtelingen die naar Europa en ook naar Nederland komen. Voor de mensen die uiteindelijk in ons land een veilige plek hebben gevonden zijn de problemen echter nog niet voorbij. Nu de winter nadert is er bij veel vluchtelingen gebrek aan kleding, luiers, zak- en toetendoekjes.

De leerkrachten en ouderraad van de Burgemeester De Vlugtschool organiseren daarom volgende week een hulpactie om zo veel mogelijk spullen te in te zamelen.

We denken hierbij vooral aan:

• dikke truien
  • T-shirts
  • sokken
  • hemden
  • handschoenen
  • mutsen
  • sjaals
  • jassen (het liefst winterjassen)
  • kinderschoenen

Het gaat echt alleen om deze spullen, speelgoed, tassen en andere spullen nemen wij niet in. Daarnaast willen we iedereen vragen de komende week zoveel mogelijk te drinken en de lege (statiegeld-)flessen op school in te leveren. Van het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat aan aantal kinderen o.l.v. een leerkracht ondergoed, zak- en toetendoekjes, deo, bodylotion, kinderhoestdrank en luiers kopen.

Kleding en lege flessen kunnen volgende week elke dag worden ingeleverd in de gebouwen van de onder- en de middenbouw.  Om de spullen in ontvangst te nemen,  staan kinderen van de groepen 7 of 8 daar klaar,

’s ochtends van 8.20 tot 9.00
’s middags van 14.10 tot 14.30.

Maandag 23 november wordt bekend gemaakt wat de actie heeft opgeleverd.