17 mei

We zijn bezig met ons fruit eten. ‘Huh, wat is dat voor gebonk?’ Juf Rianne en juf Laura komen binnen. Ze hebben gekke kleren aan en iets raars in hun hand. ‘Heh, wat praten ze nou raar?’ Juf Laura zegt tegen juf Céciel dat ze kunstenaar Piet heet. Dat klopt toch helemaal niet? Dat rare ding in hun hand heet een palet zegt juf Rianne. Er zit allemaal verf op. Ze lopen naar het bord en verven een bloemetje op het blad. Nu zijn ze klaar en lopen rond door de klas. Ze vertellen dingen over het schilderij Mondriaan en over het atelier. Ze leggen ook uit wat het precies betekent, want dit wisten wij nog niet. De juffen gaan stiekem achter een paar kinderen staan en zetten met hun kwast een stip op de neus van de kinderen. Ik heb er ook één. Leuk hé!?