22 sep

We zijn weer op school en leren nu over eten en drinken. Wat gezond is en niet gezond. In de klas hebben we een supermarkt met een lopende band en een kassa met een pin. Je kan betalen met muntjes, briefjes of pinpas. Op de gang hebben de juffen een restaurant gemaakt. Hier kan je lekkere pizza eten of patat maar salade kan ook. Het heet restaurant de Vlugt. Omdat we bezig zijn met eten en drinken, heeft juf Rianne ons meegenomen naar de supermarkt. In de supermarkt is fruit, brood, vlees en nog veel meer. Ook bier en pepernoten. Sinterklaas is nog niet in Nederland. In de supermarkt hebben we ook echt iets gekocht met de pinpas van de juf. We mochten op het knopje drukken. De code weten we niet. Veel dingen hebben we ook in de klas. IJsjes hebben we niet in de klas, dit is niet leuk. Juf Céciel had een recept uitgezocht met kinderen in het boekje van de supermarkt. Een meloenpizza. We hebben een boodschappenbriefje gemaakt en het fruit gekocht in de echte supermarkt. De meloen was heeel zwaar! Op school hebben de juffen de meloenpizza gemaakt. Er zaten bananen, nectarines, blauwe bessen, kiwi’s en watermeloen in de meloenpizza’s. Ze waren super lekker, en gezond. Het was de eerste keer dat ik blauwe bessen heb gehad en nu wil ik ze vaker.