22 feb

 

Het applaus klinkt. De eerste tonen van de muziek klinken erdoor heen en dan begint het. Na het openingsoptreden van Israe, de winnares van 2017, komen de battles.

De grootste verrassing zit al in battle één, van team Annedien. Emirhan uit 5B en Hafssa uit 5A zingen ontroerend “Onderweg” van Abel. Daarna volgt het optreden van team Bas: Norhan, 7B en Miriam, 6B. Ze swingen de pan uit met Shake it off van Taylor Swift. Dan is team Laura aan de beurt: Yilmaz uit 8A en Aya uit 7A battlen zeer sterk met het niet gemakkelijke “Can’t stop the feeling” van Justin Timberlake. Tot slot de laatste battle van team Marlissa. Een zeer ingetogen optreden van Imran uit 6A en Oumnia uit 8B. Ze zingen “Ik huil alleen bij jou” van Ali B en Diggy Dex. De coaches hebben een moeilijke taak. Wie wint de battles en gaat door? Bij de Voice of de Vlugt zijn er geen verliezers. Je hebt al gewonnen als je auditie doet voor de Voice. Toch wordt er een trofee uitgereikt. Eerst krijgt het publiek nog 2 speciale optredens. Mustafa en Cihangir uit 8B rappen en maken daarmee de weg vrij voor rappers in de Voice van volgend jaar. Dan de verrassing van de nieuwkomers, Gratsiela uit de Nieuwkomersklas 2. In Bulgarije heeft ze al vaak opgetreden. Op onze Voice maakt zij haar Nederlandse debuut.

Tijdens deze optredens overleggen de coaches. Ze hebben het moeilijk. Uiteindelijk krijgt Norhan van Israe de trofee overhandigd en mag zij zich de Voice of the Vlugt 2018 noemen!