11 okt

De wereld is volop in beweging. En dat geldt ook voor Nederland. Dagelijks zijn mensen op de vlucht en op zoek naar een beter leven in een ander land. Amsterdam is ook een toevluchtsoord voor vele gezinnen, uit vele delen in de wereld. Voor nieuwkomers tussen de 6 en de 12 jaar die korter dan een jaar in Nederland zijn, zijn er speciale taalklassen waar kinderen binnen een jaar de Nederlandse taal voldoende leren begrijpen, spreken, lezen en schrijven.

Sinds kort beschikt de Vlugtschool ook over 3 taalklassen met ervaren leerkrachten en onderwijsondersteuners die iedere dag met hart en ziel voor de kinderen klaarstaan om samen met hen te bouwen aan hun nieuwe toekomst in Nederland. Binnen een jaar vol intensieve taallessen worden de kinderen klaargestoomd om door te kunnen stromen naar het reguliere onderwijs. De taallessen worden aangeboden in aansprekende thema’s zoals: de school, het lichaam, wonen, feest en de natuur. We maken gebruik van verschillende taal- en rekenmethoden die we verrijken met veel concreet materiaal. Ook bij ons staan de 3 kernwaarden centraal: aandacht, creativiteit en welbevinden en zo wordt er gezorgd voor een educatief, succesvol, veilig en fijn schooljaar.

We zijn nu drie weken aan het werk met onze 15 kinderen van de Taalklassen en zijn dagelijks aan het lezen, rekenen en woorden leren.

Bij alles wat we doen gaat het erom dat de kinderen zoveel en zo snel mogelijk Nederlands leren begrijpen en spreken.

We zingen ook veel liedjes tussendoor want daardoor onthouden de kinderen de taal snel. Bovendien is het heel fijn om samen muziek te maken en  even te kunnen ontspannen.