In groep 7 zijn we het jaar goed begonnen met het taalthema ‘strips’.

De kinderen hebben zelf een scenario geschreven voor hun strip met een hoofdpersoon en een bijfiguur. Daarna zijn ze zelfstandig aan de slag gegaan met het tekenen van hun eigen strip. Aan het einde van het project hebben de kinderen de strips samengevoegd in stripalbums. En wat zien die er mooi uit! Het was wel duidelijk wat het lievelingsonderwerp was van de strips: Pokémon!

Lamia, Betül en Yasmina uit groep 7a hebben ook iets opgeschreven over het thema:

Wij hebben een nieuw thema van staal namelijk strips. We hebben geleerd hoe je strips kunt maken en ook hoe je tekstballonnen tekent. Er bestaan tekstballonnen en denkwolkjes. Ook hebben we nieuwe woorden geleerd zoals : lettertype, de animatie ,de cartoon , de dialoog  enzovoort. Het lettertype kan cursief en vetgedrukt zijn.