05 okt

Vandaag is de kinderboekenweek 2016 begonnen met een feestelijk toneelstuk. In het stuk klaagde een groepje jongeren steen en been over de regels van hun ouders. Ze vroegen zich af of Opa en Oma ook vroeger zo streng waren voor hun ouders. Ze besloten het te gaan vragen en een afspraak te maken om op bezoek te gaan. Maar hoe moeten ze nou afspreken op welke dag en tijd ze het beste kunnen langskomen? Ze probeerden van alles maar alle Snapchats, Facebookberichten, E-mails en telefoontjes kwamen niet aan.

Uiteindelijk besluiten ze met hulp van de leerlingen van de Vlugtschool om een brief naar Opa en Oma te schrijven: want zo ging dat vroeger ook!

De komende anderhalve week gaan onze leerlingen aan de slag met het schrijven van een brief aan Opa en Oma en besteden we nog eens extra aandacht aan taal in de klas. Op vrijdag is er een feestelijke afsluiting.