19 jul

Europa’s grootste speeltuin vol met blauwe shirtjes

Er staan vier bussen voor de school. Het lijkt wel alsof groep 8 weer op kamp gaat. Wat zijn de kinderen klein geworden…

Alle mama’s en papa’s zwaaien de kleuters en groep 3 uit voor het schoolreisje. We hebben shirts aan van onze school, ze zijn net zo blauw als smurfenijsjes. In onze rugzakken zit lekker fruit en drinken. We krijgen om 12 uur een lekker verassing als lunch, zegt de juf door de microfoon. De buschauffeur heet Harry. Vorige week was hij nog in Berlijn, dat is super ver weg. Wow!

We zijn in de Linnaeushof! Alles is zo groot en de zon schijnt. We gaan overal spelen en de juffen en moeders blijven bij ons. We spelen bij boksauto’s (botsauto’s), trampolines, water, speeltoestellen, en er is een grote baan boven de grond waar je in karretjes kan fietsen. De juf zegt dat het lijkt op de Flintstones, maar dat is van vroeger. Er is echt super veel om mee te spelen. Om 12 uur eten we lekkere patatjes.

Wist je dat deze speeltuin de grootste van Europa is? Dus alle landen bij elkaar. Nederland, België, Spanje en alle andere landen.

Ik loop een trap op met wel 3902193 treden. Als ik boven ben, ga ik zitten op mijn matje. Ik zie gele en blauwe banen voor me… ik ben op de mega glijbaan! Ik glijd zo snel naar beneden en ik haal andere kinderen in.

Als we terug naar school gaan, eten we een lekker ijsje. Het is groen en smaakt naar peren. In de bus slapen veel kinderen (en juffen). Dit was echt de leukste dag van mijn leven!!!