25 feb

Hé, wat maf! In groep 4 hebben de kinderen én juffen hun pyjama nog aan! Eén kind draagt unicorn pantoffels, een ander kind een draken onesie. Weer een ander kind heeft zijn tijgerknuffel meegenomen. Hebben alle kinderen soms langer liggen pitten in hun hoogslaper, stapelbed of gewone bed en hadden ze geen tijd om zich aan te kleden?

Niets is minder waar. De kinderen van groep 4 hebben vandaag een slaapfeestje ter afsluiting van het thema ‘slapen’. Het lijkt wel een gewone dag, waarbij er wordt gerekend, gegymd en gegeten en gedronken, maar dit alles gebeurt in pyjama. De middag staat wel in het teken van feest. Een feest is natuurlijk geen feest zonder film, spelletjes en wat lekkers.

Meesters, juffen, kinderen én ouders kijken verbaasd op als ze tijdens het buiten spelen ineens een kind in pyjama op de schommel zien spelen. Een paar andere kinderen zouden stiekem wel echt willen tukken op school en gaan alvast een dutje doen in de zon. Om 14.15 uur gaat iedereen weer naar huis. Zouden de kinderen na schooltijd ook naar zwemles of voetbal zijn gegaan in hun pyjama?