28 mrt

Met onze klas hebben we meegedaan aan de Junior Schrijfwedstrijd. Drie bekende kinderboekenschrijvers hebben ieder een verhaal geschreven waarvan het einde nog ontbreekt. De 3 bekende schrijvers die een verhaal geschreven hebben zijn: Vivian den Hollander, Manon Sikkel & Paul van Loon.

De juf heeft in de klas de verhalen voorgelezen. Daarna mocht iedereen kiezen welk verhaal hij/zij af wilde schrijven. Het verhaal van Vivian den Hollander mochten we niet kiezen. Dit verhaal was voor jongere kinderen. Het verhaal van Paul van Loon gaat over Dolfje Weerwolfje. Dolfje loopt ’s nachts door de stad en hoort en ziet allemaal rare dingen. Als hij in de dierentuin komt ziet hij dat alle dieren weg zijn. Er komt een baby chimpansee op Dolfje af rennen. De laatste zin van het verhaal was: ‘Dolfje keek op en …’ Hier hebben we verder geschreven. Er waren een heleboel ideeën. Veel kinderen dachten dat er een tovenaar was die alle dieren weggetoverd had.

Het verhaal van Manon Sikkel gaat over Elvis Watt. In de klas kennen we de verhalen van Elvis Watt heel goed want de juf heeft allebei de boeken voorgelezen. Manon Sikkel is nu een 3e deel aan het schrijven. Dit verhaal moesten wij afmaken. In het 2e deel hebben we gelezen dat de opa van Elvis dood gaat. In het 3e deel krijgt Elvis problemen met meneer Honing. Hij wil de villa van Elvis afpakken omdat hij geen belasting betaald heeft. De laatste zin van het verhaal is:
‘O niks’, zei Elvis. Hij had zojuist een steengoed plan bedacht, maar dat ging hij natuurlijk niet hardop zeggen…’ Ook hier hadden we veel ideeën over de afloop van het verhaal. Sommige kinderen hadden bedacht dat Elvis en zijn vrienden al het geld en alle spullen uit de villa naar een geheime plek zouden brengen. Andere kinderen hebben bedacht dat Elvis zijn vader (we weten niet wie zijn vader is) hem komt helpen.

Het was heel leuk om aan de wedstrijd mee te doen. De juffrouw heeft alle verhalen opgestuurd. De winnaars worden op 1 april bekend gemaakt. Nog even wachten dus. Spannend…