18 sep

Een rollator rolt door de school, iemand loopt rond in een bloemetjesgordijn en ik hoor ‘oma Rieeet!’ ‘Jaaaa? Opa Henk.’

Een opa en twee oma’s van verzorgingshuis de Vlugt zijn bij de kleuters op bezoek. Oma Truus is de mama van oma Riet. Opa Henk is de man van oma Riet. Zij zijn een familie.

Ze zoeken juf Saskia en juf Nicole. Maar ver lopen willen ze niet! Het thema mensen is geopend. De kinderen leren over opa’s en oma’s, maar ook over wat mensen allemaal doen.

Er loopt een opa met een dikke buik rond. Hij vertelt dat hij met pensioen is, dat betekent dat hij nu veel koffie drinkt en koekjes eet. Hij heeft ook een raar goud ding in zijn hand, dit is een wandelstok.

De oma in een bloemetjesgordijn heeft hele hoge hakken aan. ‘Oh oh, mijn rug doet pijn. Gelukkig kan ik op de rollator van oma Truus zitten.’ Ook heeft ze plastic op haar hoofd, dit is een regenkapje en zorgt ervoor dat haar haar niet nat wordt.

Oma Truus loopt nog steeds in haar nachtjapon en badjas. ‘Dit heb je toch alleen aan als je slaapt?’ Bibberend antwoordt oma Truus met haar rimpel gezicht dat ze dat even vergeten was. Zij is al heel erg oud en dat zien we.

‘Ik herken jullie, juf Rianne en juf Laura, maar wie is nou die andere oma?’