12 feb

Een vos, een voetballende jongen en zelfs een vogelnestje. De kinderen van groep 7 kunnen allerlei figuren maken met 7 kleine stukjes hout. Deze kleine stukjes bij elkaar noem je een tangram. In een tangram zitten vierkanten, driehoeken en zelfs een parallellogram! Elk jaar oefenen we in groep 7 met de houten tangrams die we in de klas hebben.

Dit jaar was de les met de tangrams wel heel bijzonder. Iedereen heeft bij Bevo van juf Annemieke zélf een tangram gemaakt. Er is een ontwerp gemaakt en gefiguurzaagd. En vervolgens zijn alle stukjes (de tans) mooi geschilderd. Het resultaat is prachtig.

Het leggen van de figuren is natuurlijk veel leuker met je eigen tangram. Juf Annemieke heeft er ook nog een boekje bij gedaan met figuren. Zo kunnen de kinderen thuis ook door oefenen met de tangrams. Het moeilijkste was om een letter te maken met alle 7 stukjes… we zijn benieuwd bij wie dit lukt!