Reis mee!

De Kinderboekenweek is woensdag 2 oktober gestart!  Het thema dit jaar is: Reis mee! Op 2 oktober heeft de Vlugtschool dit feestelijk geopend met een voorstelling voor iedere groep. De dag begon met levende standbeelden.  De leerlingen en de ouders waren blij verrast bij het zien van twee stilstaande juffen en een meester.

Sommige leerlingen konden het niet geloven, was het nou echt? Ze probeerden de beelden te laten bewegen door met hun vingers voor de ogen te knippen en/of  voelden aan de beelden om zeker te weten of het nou wel of niet een echt beeld was. De toneelstukjes gingen over verschillende vormen van reizen: Tijdreizen, Ruimtereizen, Levensreizen en Fantasiereizen.

De komende week gaan de leerlingen op school aan dit thema werken.  Kinderen gaan lezen, schrijven, tekenen, praten en op diverse creatieve manieren dit onderwerp laten leven binnen school. We hopen dat er heel veel verschillende, leuke, bijzondere en vooral mooie reizen door de leerlingen ontstaan, want de vraag van deze opening was: “En……waar reizen jullie naar toe….???”