11 jul

Het leven van een zesde groeper!

Warme klassen maar stille kinderen in groep 6. De laatste spreekbeurten of boekbesprekingen van het jaar worden gegeven. Dit is best spannend… de juffen en meesters vallen van de stoel van verbazing (zo goed is het) en het resultaat wordt met alle juffen en meester gedeeld. Op de foto’s zie ik kinderen in een Marokkaanse jurk. We hebben geleerd dat deze jurk een ‘djellaba’ heet. Wist je dat je altijd een oneven aantal dadels moet eten???

Er wordt voorgelezen uit het leven van een loser. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel. Het gaat over de middelbare school. Tijdens het voorlezen kun je een speld horen vallen, wat een spanning. De boekbespreking wordt afgesloten met de woorden: ‘Wil je weten hoe dit afloopt? Dan moet je het boek zelf lezen!’

De groepen 6 hebben ontzettend genoten van de boekbesprekingen en spreekbeurten. Het leesplezier is gegroeid en de kennis verbreed. Wil je tips voor leuke boeken? Groep 6 geeft adviezen!