Wie is er jarig?

Oranje, oranje, oranje en sportkleren. Dat is wat je ziet, als de kinderen op school komen. Ze zien er ook een beetje hongerig uit. Gelukkig staat er in alle klassen een gezond ontbijt klaar. Maar waarom? Is het omdat koning Willem Alexander met alle kinderen van Nederland een gezond verjaardagsfeest wil vieren?

Dans
Daarna beginnen de Koningsspelen met de koningsdans ”Fitlala”. Juf Marlissa staat op het dak. Irmela, Rania en Ty-shira doen het voor. En ja. Alle kinderen hebben geoefend en dansen vrolijk mee. Wat ziet dat er goed uit!

Spelletjes en de Vlugtrun
Dan gaan alle kinderen spelletjes doen en om de beurt doen alle klassen de Vlugtrun. De kinderen rennen of puzzelen om het hardst een route door het park. Wat zijn we blij met de ouders die ervoor zorgen dat alle kinderen weer veilig op school komen.

Als je denkt dat dat het is, nee hoor! De kinderen krijgen van de ouders nog een ijsje en dan verzamelen we nog een keer op het plein. Meester Jan is trots op de kinderen. Wat is het een sportieve dag en wat een mooi weer. Tot slot nog een dans van de Cheerleadergroep en dan mag iedereen naar huis. Wat een dag!

Prijs
Bij de Koningsspelen gaat het om sportief en gezond. Dat betekent voor de Vlugtrun dat niet alleen snelheid beloond wordt, maar vooral ook samenwerken, samen plezier hebben en elkaar iets gunnen. Als je dat vindt, is winnen opeens niet belangrijk meer, maar wie krijgt dan de Vlugtrun-beker? Na lang rekenen zijn de volgende groepen de winnaars geworden: 1/2C, 4B, 6A en 7A. Maar eigenlijk hebben we allemaal gewonnen, omdat het zo’n gezellige en sportieve dag geweest is!

Het team van de Burgemeester de Vlugtschool bedankt alle ouders die op deze dag geholpen hebben. Dankzij jullie hulp waren de Koningsspelen 2018 een GROOT succes