05 mei

Op 4 mei is er altijd een dodenherdenking voor de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bij verschillende monumenten door heel Nederland wordt de Nederlandse vlag halfstok gehangen en wordt er om 8 uur ‘s avonds 2 minuten stilte gehouden.  Voorafgaand aan de dodenherdenking hebben vier van onze leerlingen uit groep 7 een toespraak gehouden over oorlog en vrijheid. Zij hebben dit gedaan bij twee verschillende monumenten in Amsterdam Nieuw-West.

Mert, Ruveyda, Sohaib en Othman hebben drie lessen gekregen over de Tweede Wereldoorlog bij centrum de ‘Hippe Heks’. Daar hebben zij onder begeleiding van een docent de toespraken voorbereid. Ruveyda en Mert hebben gesproken bij de herdenking op Plein ’40-’45 en Sohaib en Othman hebben dit gedaan bij de herdenking bij de Meervaart aan de Sloterplas.

Er waren heel veel mensen bij de herdenking dus het is heel knap dat de leerlingen dit durfden! We zijn trots op Mert, Ruveyda, Sohaib en Othman uit groep 7.