21 dec

De afgelopen weken waren druk maar wel erg leuk. We hebben de klas versiert, kerstversiering voor tijdens het kerstdiner gemaakt en kerstliedjes gezongen. Woensdag was de spannende ‘ren je rot’ quiz. Het was een strijd tussen de groepen 5 en 6. De volgende onderdelen kwamen in de quiz aanbod.

Bij ‘Pictionary’ moest je iets tekenen en je andere teamleden moesten raden wat je getekend had. Sommige waren moeilijk maar iedereen heeft goed zijn best gedaan. Tijdens de ‘Kennisronde’ kreeg je moeilijke vragen zoals: ‘Hoe heet de oudste dochter van onze koning en koningin?’ Of ‘Hoe noem je het kind van een paard?’

Een sportief onderdeel was ‘Ren je rot’. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk over de hindernisbaan rent en een kerst kledingstuk naar de kerstman brengt. Bij het onderdeel ‘Foto’s raden’ hebben we erg gelachen. We zagen een heleboel foto’s van meesters en juffen verkleed als de kerstman. Je moest raden wie de meester of juf was.

Als laatste onderdeel was er ‘Muziek’.  Iedere klas kon een liedje zingen. Wij hebben samen met Juf Anke een nieuwe versie van Jingle Bells gemaakt. In onze versie zaten namelijk verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans & Duits. Het was erg leuk om dit in de klas te oefenen. In het filmpje kun je zien hoe ons lied klinkt! Wij hopen dat jullie het leuk vinden en we wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!