10 jun

Op weg naar Austerlitz

Al vroeg arriveerden we op school met rugzakken, slaapzakken, koffers en tassen. Zenuwachtig en nerveus om met groep 8 op kamp te gaan met Burgemeester de Vugtschool!

Na een uurtje in de bus zien we al gauw onze bestemming: Austerlitz, het prachtige Lipke Zijlstrahuis. Een mooi huis speciaal voor ons om 3 dagen samen door te brengen met elkaar. De jongens hebben een eigen gang met kamers en douches, de meiden ook. Daartussenin is er een heel gezellige ruimte om te eten en te spelen.

Dag 1

De spullen in onze kamers, de bedden opgemaakt voor de avond en tijd voor een sportcircuit. Estafette in teams, een versie van Angry Birds, hooghouden, van alles was er te doen met de juffen, meesters en hulpouders.

Opeens merken we dat we honger hebben en onze buiken beginnen te rommelen. Juffen komen langs om met ons te kletsen en het is tijd om aan tafel te schuiven. Heerlijke kippensoep en nasi met satésaus en daarna een lekker toetje!

Even uitbuiken en daarna door naar het volgende spel! Levend kwartet! In teams de spullen veroveren in het bos. De tijd gaat sneller voorbij dan verwacht.. Even een vuurtje stoken ook al spat het buiten een klein beetje.. Dat laat ons niet tegenhouden. We hebben al de hele dag zoveel geluk met het weer!

Tijd om te gaan slapen. Iedereen is moe en aan slapen toe. Zelfs de juffen en meesters kunnen hun ogen niet openhouden.. We kunnen niet wachten op dag 2! Morgen hebben we een drukke dag waarbij we gaan fietsen, naar de piramide van Austerlitz gaan en ‘s avonds een bonte avond hebben.

Tot morgen, de groeten van groep 8!