WAKKER WORDEN! Al vroeg klinkt Jochem Myjer over de geluidsinstallatie en stormen de meesters en de juffen de kamers binnen! Achteraf was wakker worden met potten en steelpannen toch iets meer.. ‘rustgevender’.

De laatste dag is aangebroken en we moeten snel ontbijten, snel schoonmaken, snel inpakken want we willen zwemmen!

Alles is ingepakt en de tassen op onze rug, maar eerst lekker fietsen door het bos en genieten van de natuur om ons heen. Toch anders dan Amsterdam! Bij het zwembad aangekomen even lekker lunchen en kunnen de kinderen het zwembad in duiken met de juffen en meesters!

Uh oh! Sommige kinderen die niet willen zwemmen kunnen niet klimmen met de meesters in het Klimbus centrum want de eikenprocessierups spookt daar tussen het hout en die is niet zo heel vriendelijk! Snel door fietsen naar de midgetgolfbaan.

In het zwembad zijn we als visjes in het water en glijden we met snelheid van een racewagen de glijbaan af! Even met de bal overtikken en hooghouden. Of lekker drijven op banden en roetsjen door de stroming heen. Kortom relaxen in het water en de tijd even vergeten!

Ondertussen bij de andere groep hebben de kinderen een nieuw talent ontdekt en dat is golf. Tot en met baan 8 verliep alles vlekkeloos. En toen kwam de regen… Snel schuilen onder een afdakje waar we konden zitten. Gelukkig gezellig zitten en babbelen met elkaar onder het genot van een ijsje! Ondanks dat we lang hebben moeten wachten tot het opklaarde, werd het niet droog en besloten we door de regen heen terug te fietsen naar de groep. Het leek bijna alsof wij ook hebben gezwommen!

Het weer klaart nog steeds niet op, maar dat moet de sfeer niet verpesten! Dus we gingen de uitdaging en strijd aan om terug te fietsen in de regen! Tsja er zat niets anders op en tjonge jongen, das niet niks! Gelukkig hielden we de snelheid er in en kwamen we snel terug bij het huisje.

In het huisje hebben we ons snel nog omgekleed zodat we lekker droog en warm de bus in kunnen. Een betere timing was er niet want de bus kwam ons al snel ophalen.

Op de terugreis werden er een aantal toch echt wel moe en knepen even snel de oogjes dicht. Er was geen file dus de chauffeur kon ons snel terug brengen naar Amsterdam. De school was in de verte al te zien! Even snel nog onder de stoelen kruipen zodat onze vaders en moeders denken dat de meesters en de juffen ons zijn vergeten in Austerlitz! Een grapje natuurlijk!

Uit de bus pakken we onze koffers, tassen en slaapzakken en vliegen we papa’s en mama’s in de armen! Eindelijk weer thuis. We geven de meesters en juffen een hand en we duiken snel ons bed in. Nu kunnen we lekker rustig slapen zonder dat we wakker worden gemaakt door potten en steelpannen of een geluidsinstallatie met Jochem Myjer!

Wat was dit een bijzonder leuk en geslaagd avontuur! Nu lekker uitrusten en nog maar een paar weken naar school tot de vakantie! Dan volgt er weer een nieuw avontuur!

De groeten van groep 8 en tot snel!