Wauw wat een ongelooflijke lawaai in de ochtend?! De juffen en meesters maken ons wakker met potten, pannen, deksels en lepels! Snel ontbijten en nog even oefenen voor de bonte avond.

Om 11 uur komt er een grote vrachtwagen voor ons huisje met ontzettend veel fietsen speciaal voor ons. We kunnen met zijn allen het gebied gaan verkennen en de piramide van Austerlitz bezoeken!

Na een prachtig ritje door het bos. Zien we eindelijk de piramide in de verte. 81 traptreden beklimmen en we zijn eindelijk boven. Bovenaan gekomen een prachtig uitzicht om te aanschouwen voor ons allemaal!

Beneden even samen lunchen. De kinderen werden snel uitgedaagd door de juffen en meesters wie het snelst naar boven en weer naar beneden kan hollen! Onverwachts werd een wereld record gevestigd door onze snelle jongens! Met een tijd van: 48 t/m 54 sec. Dat is onwijs snel!

Nu lekker even van het zonnetje en het heerlijke water genieten bij het Henschotermeer. Een prachtige meer met strand, zand en mooi weer. Met elkaar een bal overschieten en we zijn nog lang niet moe! De juffen en meester hebben ook een verassing voor ons.. PIZZA!

Terug in ons huisje dekken we de tafels voor de gast juffen. Sommige kinderen zijn nog druk met het oefenen voor de avond. Het eten wordt bezorgd en we kunnen aan tafel. Snel opschieten want al heel snel moeten we door naar het spektakel van kamp: De bonte avond!

De energie zit er goed in! Iedereen heeft geoefend voor hun act. Alles kwam aan bot: Dansen, zingen, toneelspel, strijd tegen pesten en zelfs stuntmannen! Natuurlijk sluiten we de bonte avond af met een disco!

Nu komen we allemaal bijeen. Hout is verzameld en het kampvuur is aangestoken. Juffen gaan nog even armpje drukken. Onze oogjes worden klein en de stilte overvalt ons. Wat een mooie laatste avond in Austerlitz. Morgen weer een nieuwe dag en we zijn benieuwd wat ons weer zal brengen!

We zien jullie weer snel! Groetjes van groep 8!