10 okt

In een kleuterklas worden tanden geboord. Wc-rollen hangen aan de muur, het is een boor. Net als bij de echte tandarts is hij heel lang. De juf heeft pijn aan haar tand. De assistente kijkt in het afsprakenboek of de juf een afspraak kan maken. De juf kan morgen pas komen… snel poetst ze haar tanden met de MEGA TANDENBORSTEL. Misschien gaat het gaatje zo weg.

In de klas ernaast is een kapsalon! De krulspelden vliegen in het rond. De neppe stijltang is warm en er is een schaar van karton. De haren worden gewassen in de wasbak en er wacht een klant in de wachtruimte. ‘Juf, we missen nog iets! Zo’n pizza vorm die je vast kan houden, maar dan met een spiegel erin. Je kan zo de achterkant van je haren zien.’ Huh? Wat is dit? Dit moeten we aan een echte kapper gaan vragen.

Het is zo ver… we gaan naar de echte kapper toe. Op zoek naar de pizza die je vast kan houden met een spiegel erin. Het is lekker warm in de kapsalon. De mama van een kindje uit groep 1/2 d werkt in deze kapsalon! We zien allemaal dingen die we in de klas ook hebben. Maar de pizza niet…

Dan zien we een kar. Er zitten scharen, borstels en kammen in. Ook hangt er een gat waar de föhn in zit. En dan zien we de pizza! Maar hij is zwart. De juf denkt dat het een spiegel is. We pakken hem, draaien hem om en… het is een ronde spiegel! Als je in de stoel zit, kun je zo in de spiegel voor je zien hoe je kapsel er van de achterkant uit ziet. Een kapsel is hoe je haren zitten. Blond, bruin, kort, lang, stijl of krullen. Het kan allemaal.

Wist je dat we bij de kleuters groepsdoorbrekend werken? We spelen en werken met kinderen uit alle kleuterklassen. Dit gaan we ook doen in het nieuwe gebouw. We gaan nu naar de kapper en lezen boekjes met alle klassen. Hier maken we ook tekeningen over. Kijk maar eens naar de projectramen in beide gebouwen!