16 mrt

We zijn op 14 maart 2017 naar het Rijksmuseum geweest. We gingen om 08:30 naar de tram lopen. In de tram was het best wel druk maar we waren wel gaan zitten. Toen we uitstapten moesten we op een groep wachten. Later waren ze er en daarna gingen we samen naar het stoplicht. Bij het stoplicht werden het weer twee groepen, want een groep ging eerder naar het stoplicht. En de anderen kwamen later pas hij het stoplicht, dus moesten ze op het stoplicht wachten. Toen iedereen weer bij elkaar kwam gingen we naar binnen.

In het Rijksmuseum moesten we door een poort. Bij de poort zagen we veel standbeelden. Toen iedereen binnen de poort was moesten we naar boven. Boven moesten we naar een soort van grote zaal. In die zaal moesten we in 3 groepen verdelen. Groep 1 ging mee met juf Annemiek. Groep 2 ging mee met juf Lotte en juf Lilian. En groep 3 ging mee met meester Renè. Zelf zat ik in groepje 3 dus was ik met meester Renè. Daar moesten we in tweetallen werken. Toen we tweetallen hadden moesten we in tweetallen vragen beantwoorden over schilderijen en we moesten op de kleinste details letten.

Toen iedereen klaar was moesten we naar een zaal waar de Nachtwacht stond. En daar moesten we naar juf Lotte en juf Lilian. Bij juf Lotte en juf Lilian moesten we eerst met juf Lotte een spreekbeurt voorbereiden over een schilderij. We mochten zelf kiezen welk schilderij. Daarna moesten we naar juf Lilian om poppenkamers een naam te geven. Toen we klaar waren gingen we even praten. Daarna moesten we echt doodstil zijn, want we gingen in een bibliotheek. Die bibliotheek was echt heel groot en mooi. Daar waren ook munten of guldens van vroeger en natuurlijk ook boeken. Later gingen we weer verzamelen bij de Nachtwacht. Als laatste gingen we mee met juf Annemiek. Bij juf Annemiek gingen we een soort van quiz doen. Na de quiz gingen we weer verzamelen. En toen gingen we een best wel grote wandeling maken om het grootste schilderij die daar was te kunnen zien en het was echt gigantisch.