23 sep

We gingen met de tram naar het “Junior” verzetsmuseum. Het verzetsmuseum ligt tegenover Artis. Toen we binnen waren kregen we een intro filmpje. Daarna werd de klas in drie groepen verdeeld. Er waren vier informatie huisjes van kinderen die de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt.

Een van de kinderen heeft de oorlog meegemaakt als Joods kind, de ander hoorde bij de NSB, het derde kind stond achter het verzet en het laatste kind wou de oorlog overleven en vond dat Oranje Zal Overwinnen (OZO). Schokkend vonden we dat de mensen in het concentratiekamp een nummer op hun arm getatoeëerd kregen. Nu in 2016 zit dat nummer nog steeds op hun arm, dus de oorlog zit nog steeds op hen.

En wat heel bijzonder is, is dat ze allemaal nog leven. Wij als groep vonden het heel erg interessant en leerzaam.

Door: Esraa En Aya ,8A.