13 dec

Bezoek Comenius Lyceum

Als één van de eerste mochten wij in het nieuwe gebouw van het Comenius Lyceum verschillende lessen volgen. Wij werden hartelijk onthaald door de afdelingsleider van klas 1 t/m 3/wiskundeleraar. De groep werd opgedeeld en één werd er begeleid door oud-leerling van de Vlugtschool, Dina. We werden naar het biologielokaal gebracht waar wij kennis maakten met de microscoop. De leerlingen kregen een vragenlijst en moesten hun eigen haar onder de microscoop leggen zodat deze 40 x werd vergroot en beschrijven wat zij waarnamen. Ondertussen in het wiskundelokaal werd er uitleg gegeven over het assenstelsel en de coördinaten, een aantal leerlingen herkenden de termen dankzij de leerkrachten van de bovenbouw.  Op het Comenius Lyceum kunnen leerlingen zich verdiepen in bepaalde vakken rondom duurzaamheid. Dit wordt het ‘Econasium’ genoemd. Tijdens de les ging het  het boren van fossielen brandstoffen en het effect op de Noordpool hierop. De leerlingen hebben een gebrainstormd en oplossingen bedacht  voor  een beter milieu waar zij zelf al een bijdrage aan kunnen leveren. Tijdens de verschillende vakken hebben de leerlingen de opdrachten met vragenlijsten ingevuld en konden zij een prijs winnen. Voordat de bekendmaking plaatsvond hebben wij eerst nog een rondleiding gehad en de nieuwe aula mogen aanschouwen. Toen was het moment daar, de bekendmaking van de winnaars. De winnares was Dounia. Super gedaan meid!