15 mrt

Maandag 14 maart vertrokken de twee groepen 8 met de cultuurbus naar de koepel, het thuishonk van het Nederlands Philharmonisch Orkest (Nedpho). Het doel van deze dag was het maken van een eigen muziekcompositie. Daarbij werden de kinderen geholpen door een aantal muzikanten. Na een aantal oefeningen in ritme werden de kinderen opgedeeld in een aantal groepen die elk een deel van een concert gingen voorbereiden. Daarbij mocht een groot aantal muziekinstrumenten worden gebruikt.

En wat bleek? Er zit talent in de school. Shurenska, Elif en Aya bleken zo maar piano te kunnen spelen! En Mariam en Sanae speelden op de marimba alsof het al jaren les hadden. Maar ook de kinderen die op de raspen, djembés en andere instrumenten speelden deden hun best. Dit alles leidde tot een optreden waar helaas maar weinig ouders bij aanwezig waren. Het was natuurlijk ver weg en misschien kunnen we in de toekomst, in het nieuwe gebouw, deze activiteit weer op school houden.

De volgende activiteit met het Nedpho is voor de groepen 7. Zij gaan 31 maart naar een repetitie van het orkest.