28 nov

Op een 20x20cm bodem van piepschuim en 4 stokjes op iedere hoek, moeten de leerlingen verder bouwen om een complete hut te maken. De leerlingen mogen zelf het materiaal kiezen voor de muren, de vloer en het dak.

Mohammed heeft een hut van allemaal gebogen stokjes, terwijl Bilal er een heeft met veel deuren, zodat reuzen, kleine mensen en iedereen erin kan. Marouane en Adil gaan voor een warme stoere hut op de Toendra en werken met verschillende dikke stoffen, Anis bouwt een hutje voor een Ninja hut met veel kleur en Mohammed hangt lasers aan het plafond. 


De meisjes maken totaal andere hutten. Jenna heeft een hele grote mooie bruidshut, meer een tent eigenlijk. Esma en Aya hebben een hutje waarbij de deur open en dicht kan. Ze hebben met plakband, stof en touw en de kleuren van de Nederlandse vlag gewerkt. Nada, Hanane en Lina hebben prachtige stoffen gebruikt die doorzichtig zijn. Natuurlijk mag een ijsblauwe Frozen tent niet ontbreken! Sommige hutjes zijn vierkant, andere rond of lijken op een tipi van de Indianen. 

Bij de hut hoort natuurlijk ook een bewoner. Na wat uitleg van juf Annemiek, worden leuke poppetjes gemaakt. Sommige leerlingen maken mooie kleding voor hun poppetje. Allen gebruiken veel fantasie, details en de kleding is heel kleurrijk. Almina haar poppetje en van nog een paar andere leerlingen hebben zelfs haar op het hoofdje en een mooi gezichtje.