08 jun

De kinderen van de groepen 3 en 4 zaten al weken in spanning te wachten, maar woensdag 1 juni was het dan eindelijk zover. Het schoolreisje naar De Julianatoren.

Om kwart voor 9 zouden we allemaal in de bus mogen, maar het was nog even spannend of die wel zou komen. Mohamed uit groep 3A hield het goed in de gaten en gelukkig op het laatste moment zag hij de bus aan komen rijden. De groepen 3 stapten in de eerste bus en de groepen 4 in de tweede. Toen de bus eenmaal ging rijden was er een klein probleem omdat allemaal kinderen misselijk werden. Juf Saqina moest snel een paar kinderen voorin de bus zetten. Gelukkig had juf Anna de dag ervoor tegen de kinderen gezegd dat ze een zakje mee moesten nemen en daardoor werd het probleem snel opgelost.

Na ongeveer een uur in de bus te hebben gezeten waren we er eindelijk. Er stond een lange rij en de kinderen waren al bang dat ze helemaal achterin moesten aansluiten. Plotseling kwam er een man op ons af en mochten we voor de rij langs zo het park in. Nadat de kinderen fruit hadden gegeten in het park was het dan eindelijk tijd om echt te gaan genieten. In groepjes met ouders, een juf of een meester gingen de kinderen in de attracties. Aya, Mohamed, Jana, Anis en Chaima uit het groepje van juf Anna wilde als eerst in het piratenschip. Daarna zijn ze ook nog in de helikoptervlucht geweest, op de trampoline, in het reuzenrad (de kinderen vonden het hartstikke leuk, maar Juf Anna was erg bang) en in een soort binnenspeelplaats.

Om kwart over 12 hadden alle klassen zich verzameld want toen was het tijd om een patatje te eten. Sommige kinderen wilden zo graag op de trampoline met elastiek dat ze liever hun patatje koud lieten worden dan uit de rij te gaan. Maar koude patat is ook lekker! Daarna mochten de kinderen nogmaals gaan genieten van de attracties en om 2 uur was het jammer genoeg alweer tijd om naar de bussen terug te lopen. Dit duurde wel even, want veel kinderen moesten nog naar het toilet voor ze de bus weer in zouden stappen.

En daar gingen we weer, terug naar school. We mochten een film kijken over een hond, maar veel kinderen gingen gezellig met elkaar kletsen of slapen. Na iets meer dan een uur (De buschauffeur was een beetje omgereden) waren we bijna thuis en gingen we de ouders foppen. We deden net alsof we alle kinderen in het park vergeten waren. Natuurlijk was dat niet zo, maar zaten de kinderen verstopt onder de stoelen. Het was een leuke, gezellige dag!