09 nov

We staan in de rij. Even wachten op juf Rianne… en klaar zijn we! Klaar om te gaan. We lopen in de buurt van school rond, op zoek naar paddenstoelen. Denk je dat we die gaan vinden?

Het gras is nat en we glijden uit. Overal zijn blaadjes. Ze zijn rood, geel, bruin en groen. We hebben iets geleerd in de klas over bladeren. De streep in het midden van een blaadje heet de nerf. Wist je dat?

We zoeken blaadjes voor in de klas. Hier maken we lampionnen van. Op een grote boom zit allemaal groen. De boomstam is niet bruin maar groen. Het voelt niet hard maar zacht aan. Dit is mos. Net als meester René.

Wist je dat elfjes lekker kunnen zitten in een boom? Dit doen ze op elfenbankjes. Elfenbankjes zijn paddenstoelen die in de boomstam groeien. Ze zijn super klein. Wij kunnen er niet op zitten. Paddenstoelen mag je niet plukken want ze zijn giftig!!

Ik pak een blaadje van de grond. Het blaadje is groen en nat. Ik draai het blaadje om. En ineens zie ik een rups. De rups is klein en krom. De kleur van de rups is groen. De rups gaat groeien en wordt dan een vlinder.

We lopen terug naar school. Opeens botsen we tegen elkaar aan want de juf is gestopt. Ze ziet aardbeien! Wilde aardbeien groeien overal maar die uit de winkel kun je eten en zijn denk ik veel lekkerder. De herfstwandeling was leuk. Ik heb een witte paddenstoel met witte stippen gezien. Ja, echt hoor!