28 feb

Het is dinsdagmiddag en de zon schijnt. Het is zo warm, het lijkt wel zomer! De kinderen van groep 4C lopen zonder jas aan over het schoolplein. Ze hebben een meetlint, opdrachtenboekje en stoepkrijt in de hand. Wat zijn ze aan het doen? Zijn ze aan het spelen of hebben ze les?

Nee hoor, er wordt niet gespeeld. Er wordt juist hard gewerkt. Elk groepje gaat een levensgrote dinosaurus tekenen op het schoolplein. Eerst wordt er gemeten hoe lang elke dino was. Hiervoor wordt de meetlint gebruikt. Daarna worden het hoofd, de staart en de poten getekend. Eén groepje tekent een Tirannosaurus Rex (T. Rex), de beroemdste. Een ander groepje tekent de grootste dinosaurus die heeft bestaan: de Argentinosaurus. Deze dino kon wel 26 meter lang worden! Dat is bijna even lang als het schoolgebouw.

Eigenlijk vinden we die dino’s wel een beetje eng. Sommige dino’s aten alleen planten, maar andere dino’s alleen maar vlees! Als wij samen met deze dino’s zouden leven, zouden wij waarschijnlijk een heerlijk maaltje zijn. Gelukkig zijn de dino’s al miljoenen jaren uitgestorven en hoeven we ons geen zorgen te maken dat wij op het bord van een dinosaurus belanden.