07 jun

Op 25 mei zijn de leerlingen uit groep 4 naar Artis geweest voor het volgen van een les en om een wandeling te maken in de dierentuin.

De les die wij uitgekozen hadden ging over “Een kijkje in de keuken van Artis.”

De leerlingen mochten in de keuken een kijkje nemen waar het eten  voor de dieren werd klaargemaakt. Wij leerden ook welk voedsel voor welk soort dier was. Zo leerden wij dat de dieren zowel takjes, vlees en melkproducten als voeding hebben. Na het bezoek in de keuken genoten wij van een les over het gebit van de dieren en hoe ze hun voedsel verteren.

Hierna kwamen wij in de vlindertuin waar een kleine groep les kreeg over  vlinders. Hun ontwikkeling ,hun voeding en hoelang vlinders leven. Vlinders leven slechts twee weken .Wist je dat vlinders ook uit een tropisch klimaat  komen ??

Al met al hebben de kinderen genoten van een leerrijke wandeling in Artis!!