Beste ouders,

Mijn naam is Katinka van de Griendt, en ik ben sinds september 2010 werkzaam als kindertandarts bij de Jeugdtandverzorging Amsterdam. Daarnaast werk ik als kindertandarts in een praktijk in Hilversum.

Het werk voor de JTVA houdt in dat ik samen met mijn vaste assistente ManenaLemraj een aantal scholen in Amsterdam West en Osdorp afreis. Wij bezoeken iedere school 2 keer per jaar.
Als wij op een school komen, doen we eerst bij alle kinderen (die daar toestemming voor hebben) een controle. Wanneer de kinderen een controle hebben gehad krijgen ze een kaartje mee naar huis waar op staat of zij verder behandeld zal worden. Als het nodig is, vullen we gaatjes en soms moeten we zelfs een tand of kiesje weghalen.Manena maakt bij ieder kind de tanden schoon en legt uit hoe de kinderen hun tanden het beste kunnen poetsen en hoe ze gezond kunnen eten.

Wilt u graag meer informatie over de behandeling van uw kind, als u een kaartje heeft ontvangen? Wilt u graag bij de behandeling aanwezig zijn? Kom gerust langs! Op maandag, dinsdag en donderdag zijn wij onder schooltijd aanwezig.

LET OP: uw kind mag maar 1 tandarts, anders krijgt u een rekening! Wilt u uw kind uitschrijven? Bel: 020-6166332 of kom bij ons langs op school.

Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen iedere dag hun tanden poetsen. Als dat niet gebeurt kunnen ze gaatjes krijgen en soms heel veel pijn in hun mond. Kinderen vergeten vaak om hun tanden poetsen en we willen daarom heel dringend aan de ouders vragen ze daar zoveel mogelijk bij te helpen. Daarnaast is het heel belangrijk dat er zo min mogelijk snoep en frisdrank wordt gegeten en gedronken. Kinderen krijgen het snoep en de Wicky vaak van hun ouders, opa en oma, of bijvoorbeeld de buurvrouw en dat is HEEL SLECHT voor hun tanden dus let op! Wees niet alleen streng voor uw kind, maar ook voor uzelf en alle mensen om u heen. Geef uw kind melk of water (en geen wicky , chocomel, taksi, appelspa etc) om te drinken en gezonde snacks zoals fruit of groente!