13 jul

Donderdag 7 juli 2016. Het afscheid van groep 8 nadert. Er rest ons nog 2 dingen. De rechtbank en de afscheidsmusical. De rechtbank is bedoeld om te bekijken of de kinderen van groep 8 zich goed gedragen hebben en een voorbeeld voor de rest van de school zijn geweest.

Op de foto’s zie je de kinderen van groep 5 t/m 7 als openbaar aanklagers. Zij mogen zeggen of groep 8 zich goed gedragen heeft, of niet…

Opvallend is dat de kinderen best wel tevreden waren over de manier waarop de 8ste-groepers op het schoolplein meegespeeld en ruzietjes opgelost hebben.

Op een foto zien we nog groep 8 een beetje schuldig kijken, maar de rechter heeft geluisterd naar alle goede en slechte kanten van groep 8. Hij moest er flink over nadenken, maar na alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen te hebben, oordeelde meester Jan dat de kinderen van groep 8 toch een magnum verdiend hebben. Een bijzonder compliment naar groep 8! Een beloning die nog niet veel 8ste groepers voor hen gehad hebben. Dus 7e groepers doe je best. Dan beloont rechter Jan jullie volgend jaar misschien ook met een magnum!