21 dec

In alle kleuterklassen wordt hard gewerkt aan sterren, kerstbomen, tekeningen en nog veel meer. De glitters vliegen in het rond en er zijn zelfs echte kerstballetjes die als versiering worden gebruikt bij de werkjes.

Deze mooie werkjes zijn cadeaus voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. De kinderen in het ziekenhuis zijn ziek. Omdat zij kerstmis in het ziekenhuis vieren, maken wij mooie cadeautjes voor ze. Juf Rianne en juf Laura nemen ons mee naar het ziekenhuis.

We gaan met de echte tram! Kaartjes hebben we al. In de tram is het druk. Steeds zegt een meneer wat de volgende halte is. We moeten niet vergeten uit te checken! Het is maar even zitten en dan zijn we er: OLVG West.

Het is spannend om naar binnen te gaan maar het is ook heel leuk om de zieke kinderen blij te kunnen maken. Waar moeten we heen? We lopen ver en stappen in de lift. In de lift staan ook mensen met lange witte jassen aan, dat zijn dokters!

We kijken rond op de gangen en zien grote bedden. En dan zijn we er… de kinderafdeling. We praten met de kinderen en ze vragen hoe we heten en op welke school we zitten.

Wist je dat de kinderen in het ziekenhuis speelgoed hebben, net als wij in de klas hebben? Zo kunnen ze daar ook lekker spelen en leren. De kinderen zijn blij met de cadeautjes die we komen brengen. Ze vragen zich af of we ze wel echt zelf hebben gemaakt, zo mooi is het geworden.

Zeven kleuters zitten met juf Rianne en juf Laura in de tram terug naar school. ‘Leerarrangement? Wat is dat?’ Dat is wat we met alle groepen hebben gedaan, zegt de juf. We werken samen aan iets… ‘en dat is nu dus wat we gaan geven aan de zieke kinderen in het ziekenhuis!’ Ja, dat klopt! Het leerarrangement is onderdeel van de 21e-eeuwse vaardigheden waar we op school mee werken.

‘Wow, wat een moeilijk woord. Kunnen we niet een ander woord gebruiken?’

OLVG West en de kinderen in het ziekenhuis, bedankt dat we cadeautjes voor jullie mochten maken! Beterschap en veel liefs van alle kleuters van de Vlugtschool.