01 dec

vlugtschool-groep6-boekbespreking

Sinds een paar weken houden de kinderen van groep 6 om de beurt een boekbespreking.
De kinderen vertellen in de klas over een boek dat ze leuk vinden en goed gelezen hebben.
Het doel van deze boekbespreking is andere kinderen enthousiast maken om te gaan lezen.
Door de boekbesprekingen is het lezen in onze klas een stuk leuker geworden.

De kinderen vertellen tijdens een boekbespreking waarom ze voor het boek gekozen hebben. Ook geven ze wat informatie over de schrijven en illustrator. Ze geven in hun eigen woorden een samenvatting en sluiten de boekbespreking af met een stukje voorlezen.

Iedere dinsdag en donderdag horen we informatie over een nieuwe boek. Aan het einde van een boekbespreking geven de kinderen elkaar tips en tops. Ook mogen de kinderen zeggen wat voor cijfer ze zouden geven. De kinderen zijn positief naar elkaar toe en leren op deze manier ook complimenten geven. Uiteindelijk beslist de leerkracht wat het cijfer wordt.

Hieronder een top 5 van de boeken die wij leuk vinden:

1 Elvis Watt
2 Meester kikker