03 feb

Dinsdag 2 februari 2016 kregen alle kinderen van groep 8 een stage aangeboden door bedrijven in de buurt. Mariam, Aya, Anissa, Noussair, Mouad, Mohamed, Berzan en Faisal gingen naar Albert Heijn op het Sierplein. Hoewel ze niet verwacht werden, omdat de afspraak met de vorige bedrijfsleider gemaakt was, wisten de medewerkers hen een prima programma aan te bieden.

Ze mochten vakken vullen. Daarbij leerden ze dat ze vooral goed moesten lezen en de goede producten bij de goede kaartjes zetten. Ook leerden ze wat “spiegelen” is.
Het toppunt was even voelen hoe koud het is in de vriesruimte. Erg koud dus.

Ook mochten ze op de broodafdeling helpen. Ze hielpen broodjes op het bakblik te leggen, voor in de oven. De soepstengels waren in de bonus, dus die konden ingepakt worden en de vloer moest geveegd worden.

En natuurlijk mochten ze de kassa uitproberen. De kinderen vonden dat nog het spannendst.

Ze werkten heel hard en waren verbaasd toen het al half twaalf was. Op school gaat de tijd nooit zo snel. Vooral Mouad zag het al helemaal voor zich. Eerst beginnen met vakken vullen en dan al snel achter de kassa. De filiaalmanager nodigde iedereen uit om nog een beetje door te groeien en dan te komen solliciteren. Chocolademelk, Fristi, 2 roze koeken en een reep chocola. Sjonge, wat kunnen ze bij Albert Heijn kinderen verwennen!