11 mrt

Onze ervaring is dat er bijzondere schilderijen hangen. Dat is heel mooi om te zien. Maar er was ook een schilderij dat mij misselijk maakte. Het schilderij leek op bloederig vlees. Er waren poppenhuizen met zilveren spulletjes, zoals een zilveren wandlampje. In die tijd waren die zilveren voorwerpen heel duur. Zilver was alleen voor de rijken.

We hebben schilderijen, beelden, poppenhuizen en nog veel meer gezien.

De nachtwacht was er ook. We hadden verwacht dat de nachtwacht wel 2 keer zo groot zou zijn. Vroeger was hij ook groter, maar om in een huis te passen, hebben ze er gewoon een strook vanaf gesneden.

We waren vooral onder de indruk van het gebouw. Alle beelden, het zilver en die schilderijen. Het leek wel een huis van een koning. En toen moesten we weer terug naar school.

Zijn de kinderen van groep 7a bij de rijksmuseum geweest. We zijn meer te weten gekomen over de schilderijen die zijn geschilderd.

Hier een paar dingen die we te weten zijn gekomen:

-Schilderijen zijn niet van de museum, maar die zijn in bruikleen. -Schilderijen mag je niet aanraken. -Je mag niet met een fototoestel of andere dergelijke voorwerpen flitsen. -Je mag niet wijzen.
Wat hebben de kinderen in de museum gedaan?:

We hebben opdrachten gedaan, zoals: zoek een schilderij die een rare vorm heeft. Of zoek een jongentje die aan het huilen is. Of zoek een wereldbol waar de evenaar bij zit. Of zoek de schip op wanneer hij is gemaakt, of wie heeft het gemaakt?

Hoe kom je daar? : Met tram 7

De kinderen hebben er een leuk dagje van gemaakt.