Alle groepen op de Burgemeester de Vlugtschool krijgen les van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs, Addie Bijker & Marlissa Schouten.
De lessen voor groepen 1/2 duren 30 minuten, de lessen voor groep 3 t/m 8 duren 45 minuten.

De lessen

In de lessen bewegingsonderwijs maken leerlingen kennis met diverse beweegmogelijkheden, om zo de interesse te ontwikkelen van de verschillende deelnamemogelijkheid van sport en bewegen. Daarnaast krijgen de leerlingen verschillende regeltaken, als hulpverlenen, scheidsrechteren en begeleiden, om de zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel te vergroten.
Tijdens de gymlessen leren de leerlingen om veilig en verantwoord te bewegen.
In de gymles krijgen de leerlingen de kans om hun eigen talenten te ontdekken, en leren zij plezier te hebben tijdens het inspannen bij bewegen.

Schoolzwemmen

Naast de gymlessen hebben de kinderen uit groep 5 ook schoolzwemmen. Dit is één keer per week 1 uur.

Gymdagen

Op de gymdagen moet uw kind een tas bij zich hebben met (schone) gymkleding, een T-shirt en korte broek/legging (over de knie mag ook) of een turnpakje en gymschoenen of turnschoenen met witte zolen en goede grip.

Sieraden moeten af tijdens de gymles en lange haren vastgebonden.
Bij het dragen van een bril adviseren wij deze af te doen en in een brillenkoker op te bergen. Indien dit niet mogelijk is mag deze opgehouden worden.

Wij adviseren u dan ook sieraden en andere waardevolle spullen thuis te laten op de dag dat uw kind gym heeft. Het meenemen van (waardevolle) spullen blijft dan ook eigen risico van de ouders. De school kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verdwijnen van spullen.