09 jun

‘Wauw, wat mooi! Moet je al die schilderijen zien!’
We zijn afgelopen donderdag met groep 6 naar de hermitage voor kinderen gegaan. Het ging over tsaar Nicolaas en tsarina Alexandra. De koning en koningin waren verliefd. De koning was toen 16 en de koningin was 14. Tien jaar later mochten ze trouwen. Daarna kregen ze kinderen, 4 dochters. Het probleem was dat je als koning ook een jongen moest krijgen. Dochters konden namelijk geen tsarina worden in Rusland. Een paar jaar later kregen ze nog een kindje en raad maar eens wat het was…. een jongen! De jongen was erg ziek, hij kreeg snel blauwe plekken. Er kwam een onbekende man en die zei: ‘Ik zal voor uw zoon bidden en dan gaat hij niet dood.’  En dat was ook zo. De tsaar en tsarina waren de man erg dankbaar.

Nu vertellen we hoe de dag eruitzag. Als eerst gingen we naar een atelier. Daar hebben we kort met de juf over het museum gepraat. Daarna kregen we een rondleiding door het museum. We zagen van alles: van een schilderij tot voorwerpen in vitrines en nog veel meer. Na het bezoek aan het museum gingen we terug naar het atelier en kregen we een koekje en limonade. Toen was het zover om aan het werk te gaan. We gingen een schilderijtje maken van een gebeurtenis in je leven die je leuk vindt. Dit schilderijtje maakten we met een soort zeefdruk. Toen iedereen klaar was lieten we ons werk aan elkaar zien. Het was een kleine tentoonstelling. Daarna gingen we terug naar school, we hebben een leuke dag gehad!